RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Українські бійці продовжують запеклі бої в Бахмуті та Соледарі: актуальні карти боїв

Збройні Сили України продовжують просуватися в напрямку Кремінної на Луганщині, тоді як поблизу Бахмута й Соледара ініціатива штурмів належить російським окупантам - там збільшується інтенсивність бойових дій. Тим часом на півдні ворог побоюється наступу ЗСУ, будуючи оборонні укріплення.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Бойові дії на Луганщині

Читайте також: Найгарячіша точка фронту: у мережі показали супутникові фото Бахмута "до" та "після"


ЗСУ наступають на лінії Сватово-Кремінна, зокрема в районі Кремінної йдуть запеклі бої. Російські окупанти перекинули туди кілька десантно-штурмових батальйонів та важку техніку для утримання лінії оборони.

Водночас геолокаційні кадри показують, що ЗСУ, найімовірніше, досягнули успіхів з просування в лісовому масиві на захід від Кремінної.

Бойові дії в Донецькій області

Ворог продовжує атакувати Соледар і його околиці, там надзвичайно складна ситуація, але росіяни не контролюють місто. Однак бої вже тривають посеред міста з інтенсивними перестрілками зі стрілецької зброї. Відомо, що ЗСУ контролюють підприємства "Артемсоль" і північну частину міста.

Тим часом російські ЗМІ повідомляють, що окупанти нібито зайняли Бахмутське (на південний схід від Соледара), Червону Гору та Парасковіївку (на південний захід від Соледара). Візуального підтвердження цієї інформації немає.

Бойові дії на півдні України

На лівому березі Дніпра на Херсонщині російські окупанти зміцнюють свої позиції, побоюючись контрнаступу ЗСУ. Зокрема, окупаційне військо використовує димову завісу, щоб приховати розвантаження техніки в Новоолексіївці.

ЗСУ продовжують завдавати ударів по російським військовим об'єктам на півдні України. Нещодавно пролунали вибухи на заводі "Гідромаш" у Мелітополі на Запоріжжі, після чого російське джерело запевняло, що українські війська уразили два склади боєприпасів РФ у Мелітополі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чому російські окупанти стали ще більше боятися наступу ЗСУ.