RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Летітимуть голови: в Україні почали вираховувати порушників графіків подачі світла

Через зростання споживання енергії в Україні спостерігається дефіцит в енергосистемі й у більшості областей використовують графіки стабілізаційних відключень, але Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вирішила провести перевірки низки обленерго.

Зазначене рішення НКРЕКП ухвалила на засіданні у вівторок, 10 січня.

До цього її спонукали скарги споживачів, які нарікають на дискримінаційні відключення світла.

Читайте також: Ситуація ускладнюється: на Київщині вводять нові графіки відключень світла

Регулятор вирішив провести перевірки "ДТЕК Київські електромережі" та "ДТЕК Київські регіональні електромережі", "ДТЕК Одеські електромережі", "Полтаваобленерго", "Хмельницькобленерго", "Волиньобленерго" й "Прикарпаттяобленерго".

Питання про проведення позапланової виїзної перевірки "Закарпаттяобленерго" було знято з розгляду.

Натомість було вирішено накласти штраф на АТ "Полтаваобленерго" за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

Окрім того, регулятор попередив АТ "ДТЕК Дніпровські електромережі", АТ "Сумиобленерго", ПАТ "Черкасиобленерго" та "Харківобленерго" щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення умов з розподілу електричної енергії.

Нагадаємо, раніше державна інспекція енергетичного нагляду спільно з НКРЕКУ та правоохоронцями провели позапланові перевірки обленерго, зафіксувавши 193 порушення питань забезпечення справедливої та рівномірної черговості електроенергії між споживачами.