RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Деяким українцям утричі збільшили "дитячі" виплати: хто і як може отримати

Кабінет міністрів України збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дітьми до трьох років "муніципальна няня". Крім того, змінилися умови надання послуги для забезпечення підтримки людей, які найбільше потребують допомоги.

Читайте також: Достроковий вихід на пенсію та виплати у подвійному розмірі: хто може розраховувати

Постановою уряду від 30.12.2022 № 1474 "Деякі питання соціального захисту дітей та сім'ї" визначено, що компенсація послуги з догляду за дитиною "муніципальна няня" надається у разі здійснення догляду за дитиною з інвалідністю, або якщо батько, опікунів є особою з інвалідністю першої чи другої групи.

Крім того, КМУ ухвалило рішення щодо збільшення розміру компенсації послуги з одного прожиткового мінімуму до однієї мінімальної зарплати, встановленої на початок нового року.

Відповідно, сім'я на відшкодування послуги няні може щомісяця отримувати від держави 6700 грн. замість 2272, як це було раніше.

Постановою КМУ також визначається механізм нарахування компенсації послуги залежно від фактичного часу здійснення такого догляду за дитиною на підставі акта про надану послугу "муніципальна няня".

Українцям також нагадали, що протягом поточного місяця батьки, опікуни дитини віком до трьох років, які отримують гроші, зобов'язані підтвердити право на це .

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що частини українців призначатимуть пенсії за новими правилами.