RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Нова грошова допомога: в одній із областей переселенці можуть отримати по 6600 гривень

В Україні внутрішньо переміщені особи продовжать отримувати державну допомогу у 2023 році без повторних звернень до органів соцзахисту чи ЦНАПів, а Міжнародна організація Action Against Hunger тим часом надаватиме фінансову підтримку вразливим сім'ям з ВПО, які наразі мешкають на Буковині.

Про це інформує Чернівецька ОДА.

Зазначається, що вимушені переселенці, які проживають у Чернівецькій області, в тому числі ВПО без статусу, щомісяця можуть отримувати 2220 грн на особу протягом трьох місяців.

Читайте також: Як не втратити виплати ВПО при зміні місця проживання: важливе пояснення

Реєстрація для отримання допомоги триватиме з 10 по 17 січня, у робочі дні з 10:00 до 16:00 на першому поверсі Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОВА на вул. Головна, 245.

Один повнолітній представник із сім’ї повинен мати з собою оригінали документів всіх членів родини, на яких оформлятимуть допомогу (паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження та, за наявності, довідка ВПО.

У адміністрації попереджають, що претенденти на допомогу від Action Against Hunger не повинні отримувати на даний час іншу грошову допомогу від гуманітарних організацій.

Нагадаємо, що внутрішньо переміщені особи в Україні можуть стати в чергу на отримання безкоштовного тимчасового житла.