RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Як не втратити виплати ВПО при зміні місця проживання: важливе пояснення

Внутрішньо переміщені особи, які змінили фактичне місце проживання, повинні стати на облік за новим місцем, щоб не втратити виплати.

Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Якщо ВПО змінили своє місце проживання або повернулися до постійного, то вони мусять повідомити про це органи соціального захисту населення, після чого робиться запит до відповідного органу за попереднім місцем проживання для продовження виплат особам, які мають таке право.

Читайте також: Стосується мешканців двох областей: як отримати 6600 грн додатково

Варто зауважити, що факт проживання внутрішнього переселенця за фактичним місцем перевіряється вибірково територіальними органами Національної соціальної сервісної служби України.

Якщо ж переселенець відсутній за фактичним місцем перебування, то посадова особа робить запис в акті й залишає ВПО повідомлення про те, що їй треба протягом 10 днів прийти у структурний підрозділ з питань соціального захисту за місцем перебування на обліку для проходження ідентифікації.

У разі, коли переселенець не прибув до структурного підрозділу, йому припиняють надавати допомогу на проживання з наступного місяця. Однак виплати можуть і поновити, якщо особа з таким правом на допомогу, стає на облік ВПО за фактичним місцем проживання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як отримати субсидію переселенцям, біженцям і безробітним.