RU  UA

Це не буде катастрофою: боєць ЗСУ описав сценарій захоплення ворогом Соледара

Навіть якщо російським окупантам і вдасться захопити Соледар Донецької області, для України це не буде катастрофою і не відкриє ворогу ворота для подальшого наступу.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовослужбовець ЗСУ Євген Карась.

Він зазначив, що трохи на захід і на північ від Соледара пролягає лінія оборони, яку окупантам буде дуже важко штурмувати.

Читайте також: Соледар залишається під контролем ЗСУ: яка зараз ситуація у місті

"Вони чотири місяці добивалися Бахмуту і не змогли, поклали там убитими та пораненими під 100 тисяч свинособак. Так от тут не вийшло, вони пішли північніше на Соледар, там змогли добитися певного успіху, але що далі? Скільки вони будуть ще йти на Часів Яр, Слов'янськ і ким вони будуть йти?", - заявив Карась.

За його словами, у Telegram-пабліках "навіть найпесимістичніші інтернет-крикуни" не кажуть про здачу Бахмута.

"Навіть наш відступ з Соледару не буде означати втрату Бахмуту. Але з такими втратами вони намагаються взяти Соледар, який ще не взяли, а там ще лінія оборони. Тому з точки зору "рубілова", там абсолютно пекло, тому що надто багато зосереджено військ, Росія туди притягнула артилерію, оголивши якісь інші напрямки. Але ми розуміємо, що в саме такому пеклі нам і потрібно перемогти сатану, щоб потім це страхіття не пішло на якісь інші напрямки", - зазначив Карась.

Торкнувся боєць та ситуації у самому місті.

того, що мені відомо, там зараз ідуть бої у північно-західній частині міста, позиції продовжують утримуватися. Там була своя специфіка, якісь бригади були проблемними, їх виводили, заводили нові, а це само собою викликає певний стрес, замінюється логістика, люди наново входять у курс справ. Відома історія, як один з батальйонів полишив позиції, а інші одразу ж думають, що там гайки. Тобто ситуація була нестабільна, але це було раніше", - підкреслив Карась.

Раніше командир окремої тактичної групи аеророзвідки із позивним "Мадяр" розповів, що чекає на окупантів у Соледарі.