RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Евакуація поки неможлива: хто з цивільних залишився у Соледарі

У Соледарі, де російські окупанти намагаються прорвати оборону Збройних сил України, перебуває близько пів тисячі мирних громадян, здебільшого похилого віку.

Про це розповів начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко під час загального телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: ЗСУ тримають оборону в Соледарі: свіжі карти бойових дій

За його словами, до "гарячого" періоду у Соледарі громадяни мали змогу виїхати: був і транспорт, і виїзд за відпрацьованою схемою евакуації з подальшим переїздом в середину області та за її межі. Тепер вони ладні залишити місто, однак бойові дії це унеможливили.

"Наразі в Соледарі перебуває 523 особи. Деякі з них вирішили поїхати зараз, але це неможливо через інтенсивні бойові дії. Поки не буде можливості безпечно заїхати та виїхати з міста, евакуацію не проводитимуть", - заявив Кириленко.

Очільник Донецької ОВА наголосив, що мусить не просто сприяти охочим громадянам виїхати, а й дбати про водіїв, оскільки жодна броньована техніка не здатна захистити від снарядів.

Він зауважив, що достеменної інформації про дітей у Соледарі нема. Людям же похилого віку доводиться жити у підвалах та укриттях, адже в місті немає жодної цілої будівлі.

"У них є запас харчування. Металеві печі, дрова. Все було накопичено до нового року із запасом. Влада займалася розподілом і запаси у місцевих у Соледарі є. Ми заплющували очі, що люди мають старі запаси, і роздавали ще, бо розуміли що ситуація може погіршитися", - додав Павло Кириленко.

Нагадаємо, українські військові показали кадри, як відбивають атаки російських військових та найманців ПВК "Вагнер" у Соледарі Донецької області.