RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

ЗСУ тримають оборону в Соледарі: свіжі карти бойових дій

Збройні Сили України стримують просування ворога на сході країни, відбиваючи ворожі штурми. Тим часом російські окупанти тільки посилюють атаки на Бахмутському й Авдіївському напрямках, а також намагаються прорвати оборону ЗСУ в Соледарі. Водночас українські війська продовжують контратаки в районі Сватове-Кремінна.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Бойові дії на Луганщині й Харківщині

Читайте також: Окупанти можуть підірвати дамбу у Сватовому: озвучено наслідки для України

Тривають наступальні дії в районі Сватового. Зокрема, у Генштабі ЗСУ повідомили, що ворог на північний захід від Сватового на Куп'янському напрямку намагається покращити тактичні позиції, тоді як українські війська відбили атаку в районі Стельмахівки (15 км на північний захід від Сватового).

Нещодавно до Сватового прибув інженерно-саперний підрозділ ЗС РФ, щоб вивчити варіанти потенційного вибуху греблі найближчого водосховища з метою уповільнити просування ЗСУ в районі Сватового.

Бойові дії в Донецькій області

ЗСУ зберігають контроль над Соледаром, але російські окупанти все ж здійснили незначний наступ. Українські воєнні кореспонденти діляться фото перед Соледарською соляною шахтою на північному заході Соледара, де видно, що ЗСУ утримують північно-західну частину селища, а це спростовує всі заяви росіян про те, що вони вже просунулися в місто.

Водночас ЗС країни-терористки РФ продовжують атакувати Бахмут. Так, геолокаційні кадри свідчать, що "вагнерівці" просунулися до Кліщіївки (6 км на південний захід від Бахмута), а в Генштабі ЗСУ повідомили: українські війська відбили атаки росіян на південь від Бахмута в районі Озарянівки та Кліщіївки.

Також росіяни атакують вздовж західної околиці Донецька. У Генштабі ЗСУ інформували, що українські військові відбили ворожі атаки у районі Первомайського на північно-західній околиці Донецька, а також у районі Мар'їнки та Побєди на південно-західній околиці.

Бойові дії на півдні України

Ворог веде вогонь із закритих позицій на захід від Гуляйполя та вздовж західного берега Дніпра, зокрема, окупанти обстріляли Херсон і Нікополь, попри так зване "різдвяне перемир'я". Тим часом противник досі намагається встановити повний контроль над Запорізькою атомною електростанцією (ЗАЕС): змушує працівників отримувати російські паспорти, підписувати трудові договори з російською державною атомною енергетичною компанією "Росатом".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупаційне військо РФ продовжує зазнавати значних втрат у повномасштабній війні проти України у своїх спробах штурмувати позиції ЗСУ.