RU  UA

"Товариш з обличчям тракториста": чи може Герасимов врятувати фронт від обвалу

Причина призначення керівника Генштабу РФ Валерія Герасимова командувачем війни проти України замість Сергія Суровікіна може полягати у страхуванні на випадок несподіваного обвалу фронту та організації відходу армії.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт Грузинського Центру стратегічного аналізу Гела Васадзе.

Читайте також: За спиною Путіна вже відбувається поділ влади: що означає для Росії призначення генерала-лузера

"Жодного корінного перелому в хід війни ніякий Герасимов не внесе. Цей товариш із обличчям тракториста нічого не зможе змінити на фронті. Але! Розчарувавшись у своїй армії, Путін фактично доручив перебіг війни тим людям, які відповідають за безпеку його особистої влади та кооперативу "Озеро". Той-таки Пригожин – людина Ковальчука, тобто ближнього кола Путіна", - зазначив він.

На думку експерта, зараз є реальна загроза каскадного обвалу фронту, оскільки країни Заходу вирішили збільшити допомогу Україні. Як швидко це станеться невідомо, однак це - факт. Тому у разі реалізації сценарію, де Збройні сили України розсікають російське угруповання та обвалюється фронт, російські війська можуть втратити управління.

"А війська, що втратили управління, - це сценарій 1917 року в Росії, коли вся ця маса солдатів хлине в Росію і тоді громадянської війни не уникнути. Оточення Путіна і він сам розуміють просту річ: чи громадянська війна та розпад Росії, чи сценарій ізоляції Росії та посилення фашистського режиму. Звичайно їм потрібен другий сценарій. Тому мета призначення Герасимова - страховка у разі несподіваного обвалу фронту, щоб у країні був організований відхід армії", - наголосив Гела Васадзе.

Раніше ми публікували реакцію мереж на кадрові перестановки Герасимова та Суровікіна.