RU  UA

За спиною Путіна вже відбувається поділ влади: що означає для Росії призначення генерала-лузера

Генерал-полковник Олександр Лапін, якого підвищили до звання начальника головного штабу Сухопутних військ Росії, попри його невдачі у війні проти України, є людиною групи Шойгу-Герасимов. Тому "внутрішньовидова" боротьба в РФ триватиме далі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політтехнолог Ярослав Макітра.

Читайте також: Путін звільнив командувача Західного військового округу: що відомо

За його словами, саме його звинувачували у невдачах на фронті, особливо після поразки на Харківщині, керівник Чечні Рамзан Кадиров, представники приватною військової компанії "Вагнер" та багато інших російських так званих "воєнкорів" та "блогерів". Тоді його майже усунули, однак теперішнє призначення є красномовним підтвердженням того, що угруповання Шойгу-Герасимов продовжує зберігати істотний вплив.

"Генерал Лапін є людиною групи Шойгу-Герасимов... його призначення зараз - нехай і не на фронтову посаду, але досить хлібну, що дозволяє себе непогано почуватися в кремлівських реаліях - свідчить про те, що угруповання Шойгу-Герасимов не здається і зберігає серйозний вплив. Якщо раніше були розмови і, скажімо так, очікування на те, що Пригожин з Кадировим зможуть посунути Шойгу, то зараз про це говорити марно. Повернення Лапіна саме є тому підтвердженням", - зауважив він.

Також на думку політтехнолога, показовим дзвінком того, що Шойгу зберігає свій вплив і не все чудово у Кадирова та Пригожина, є те, що перед новорічним нагородженням так званих "героїв Росії" не були присутні їхні представники.

"Там були безпосередньо Шойгу, Герасимов та інші люди цього крила, і не були жодним чином представлені ніхто з тих, хто їх критикує на даному етапі. У той же час, зараз можна очікувати на нову порцію критики опонентів Герасимова та новий виток внутрішньовидової боротьби в Росії, яка дуже жорстко триває вже кілька місяців", - наголосив Ярослав Макітра.

Як відомо, Лапін очолював російське військо, коли ЗСУ організували оперативне оточення у Лимані. Росіяни хаотично втікали та зазнали великих втрат. Після цього Лапіна відправили у "відпустку".

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Шойгу опустив Пригожина: як гризуться павуки в Кремлі