RU  UA

Реабілітація за провал у Бахмуті: експерт назвав справжні цілі Росії у боях за Соледар

Інтенсивний штурм Соледара російськими окупантами не дає для їхнього військового командування жодної тактичної чи стратегічної переваги, а лише є намаганням засновника ПВК "Вагнер" Пригожина реабілітуватися після провалу операції із захоплення Бахмута, який залишається нескореним завдяки ЗСУ.

Про це розповів в етері Апостроф TV голова Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан.

Зараз Соледар перебуває у сірій зоні, куди то заходять, то звідси виходять різні підрозділи. Українські бійці вибивають ворога з міста, оскільки їхні позиції вигідніші за російські: Соледар розташований у низині, там багато шахт, а ЗСУ контролюють усі висоти навколо нього - це дозволяє ефективно бити по окупантах.

Читайте також: Лізуть і лізуть: командир аеророзвідки опублікував відео боїв за Соледар

"Саме місто стратегічного значення не має, до того ж росіянам там проблемно закріпитися. Місто зруйноване, земля промерзла, окопатися важко. Єдина причина всієї цієї "метушні" - спроба Пригожина з "Вагнером" хоч якось реабілітуватися за провал у Бахмуті. Хоча саме Бахмут для них був головною метою", - пояснив експерт.

Навіть якщо російські окупанти підуть лінією Соледар-Бахмут, то на них не чекає успіх, адже ЗСУ побудували кілька ліній ешелованої оборони, на які вони можуть перейти.

"Безпосередньої небезпеки тут для Бахмута немає. Тактика все одно залишається незмінною: за допомогою активної оборони виснажувати супротивника і зменшувати його наступальний потенціал", - резюмував Кузан.

Раніше "Апостроф" показав, на що російські окупанти перетворили Бахмут і Соледар.