RU  UA

Наступ триває з трьох боків: експерт назвав загрозу для ЗСУ у Соледарі

Ситуація в Соледарі на межі критичної - місто на даний час в напівоточенні й там залишається єдина "дорога життя", якою підтримується постачання наших військ.

Про це в розмові з Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Причому, ця дорога знаходиться під вогневим контролем російської артилерії.

Читайте також: Лізуть і лізуть: командир аеророзвідки опублікував відео боїв за Соледар

"Ми трохи посунулися в центрі міста і на південно-західній окраїні, а в решті місць ми всі свої позиції утримуємо. Тільки західний напрямок залишається під нашим контролем, як вогневим, так і фізичним, а з трьох сторін наступають російські війська", - розповів він.

Однак ситуація ускладнюється тим, що у росіян є підсилення повітряно-десантними військами, до того ж там є підрозділи з так званого "першого армійського корпусу" з Донецька та Луганська.

За різними оцінками, зазначив експерт, там наразі знаходиться до 30 тисяч російських військовослужбовців, які на ділянці Соледару штурмують українські позиції.

Крім того, пояснив Олег Жданов, туди стягнута дуже велика кількість російської артилерії, яка на сьогодні не знає обмежень в кількості боєприпасів.

Росіяни створили суттєву перевагу в живій силі та техніці на цій ділянці: як мінімум 1 до 5, а, можливо, навіть, й 1 до 7.

"Хоча ми намагаємось вирівняти це співвідношення і на цей напрямок підтягуються резерви ЗСУ та наша артилерія. Та поки у росіян значна перевага", - зауважив він, додавши, що за рахунок дій ворожої артилерії Сили оборони знаходяться під перехресним вогнем, їх обстрілюють з трьох сторін. "В цьому і полягає основна загроза", - резюмував Олег Жданов.

Нагадаємо, раніше боєць ЗСУ розповів про те, що насправді відбувається в Соледарі.