RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Як правильно діяти під час обвалу будинку: українцям дали важливі поради

14 січня російське окупаційне військо вчинило теракт у Дніпрі: росіяни запустили ракету в житлову багатоповерхівку, унаслідок удару там обвалилися два під'їзди - під завалами опинилося багато людей. Жорстокість ворога не має меж, тому кожен українець повинен знати правила поводження під час обвалу будівлі.

Про це повідомили в МВС України.

Насамперед потрібно оціни ситуацію, у якій ви опинилися. Існує три сценарії: є можливість покинути будівлю, немає змоги вийти, ви під завалами. Для кожного з них створили різні правила поведінки.

Читайте також: Що робити під час обвалу будинку та як вижити під уламками: поради рятувальників

Якщо у вас є можливість вийти з будівлі, то зробіть це якнайшвидше, але без використання ліфта. Попередьте інших про небезпеку обвалу, однак не панікуйте і не створюйте тисняву під час спуску сходами. Від будинку треба відійти якомога далі, щоб вас не зачепило його уламками.

Коли ви розумієте, що не можете вийти з будинку, то тримайтеся подалі від вікон і балкону, перекрийте воду, газ, знеструмте приміщення, а потім сядьте у куті біля отвору дверей, тобто між балками, каркасами.

У найнебезпечнішій ситуації ви можете опинитися під завалами. У такому випадку голосно кличте на допомогу, постарайтеся вивільнити руки й ноги, за можливості телефонуйте 101.

ожете спробувати розбирати навколо себе завал, але не чіпайте те, на чому все тримається. В очікуванні допомоги при можливості стукайте по трубах чи батареях", - додали у МВС.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Дніпрі продовжують розбирати завали багатоповерхівки. Зараз 37 людей вважаються зниклими безвісти.