RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Поліський котел: які сюрпризи приготували українці на випадок відкриття білоруського фронту

Начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль розповів, як Рівненщина готується до відбивання нападу окупантів з боку Білорусі. Окрім ЗСУ та ТрО, на користь українців діє сама земля, адже на півночі області суцільні ліси і болота, що є "Поліським котлом" для ворогів.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Якими будуть дії ЗСУ при зростанні загрози з Білорусі: Наєв зробив заяву

За словами Коваля, на півночі Рівненщини ведеться активне будівництво інженерних та фортифікаційних споруд, а також копають рови проти танків.

"Усі 229 спільних кілометрів із Республікою Білорусь зміцнюються настільки, щоб російські війська не змогли пройти вглиб нашого регіону. Якщо влада білорусі дозволить їм розпочати наступ... В нашому регіоні весь прикордонний периметр заміновано. До того ж північ Рівненської області – це суцільні ліси і болота. Тільки безумець наважиться полізти в цей, як ми називаємо, Поліський котел. Північ Рівненщини перетвориться на криваві болота, якщо Росія відкриє ще один фронт з боку Білорусі", - наголосив він.

Начальник Рівненської ОВА назвав місцеве населення ще однією армією, тому що вони вже самі готові захищати свої рідні землі. Тим паче, що північ області є краєм партизанської слави із сильним рухом опору.

"Їх не змогла схилити ні фашистська Німеччина, ні все забороняюча і контролююча радянська влада. Тут живуть люди, які нікому не дозволять прийти до їхніх будинків, образити їхніх дітей, дружин та матерів. Місцеві жителі щодня, як добровольці, приходять копати рови проти танків, допомагають робити відповідні огорожі та фортифікаційні споруди. Є й ті, хто постійно працює навіть у святкові дні", - розповів Коваль.

Крім того, до захисту території готові ЗСУ, ТрО, прикордонні війська, а також добровольчі формування всіх 64 територіальних громад Рівненщини, які щодня тренуються.

Нагадаємо, білоруський політолог та журналіст Артем Шрайбман оцінив реальність відправлення білоруських військових на українську територіюдля участі у бойових діях.