RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.87
  • НБУ:EUR 45.45
НБУ:USD  40.87
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Командир OOС оцінив загрозу нападу з боку Білорусі: відео

Загрози сухопутного військового наступу з території Білорусі на даний момент немає. Це підтверджує і розвідка, і західні держави-партнери.

Таку оцінку ситуації зробив Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв у відео, опублікованому у Facebook.с

Читайте також: Далі кордону не пройдуть: генерал розповів про готовність військових відбити атаки з Білорусі

За його словами, кількість та якість білоруських військових сил, розгорнутих вздовж держкордону, жодним чином не змінилися.

"Станом на сьогодні обстановка на території Білорусі не носить безпосередньої загрози якихось сухопутних дій проти України. Ми постійно перебуваємо у комунікації з іноземними партнерами. Зокрема, з партнерами зі Сполучених Штатів Америки, Польщі тощо. Також постійно працює наша розвідка. Зараз підрозділи збройних сил Республіки Білорусь, які розгорнуті вздовж нашого державного кордону ні в кількісному, ні в якісному відношенні не змінилися", - зазначив він.

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ наголосив, що свідомі тієї інформації, якою володіють, і продовжують далі професійно виконувати взяті на себе обов'язки.

При цьому українська армія поступово нарощує свої оборонні спроможності і підвищує свої професійні уміння.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни (ISW), нові наступальні операції Росії на сході України в 2023 році малоймовірні через нездатність оборонно-промислової бази РФ подолати дефіцит боєприпасів.