RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Ракетний удар 14 січня: енергетики зробили важливу заяву про відключення світла

Країна-терористка Росія 14 січня завдала масованого ракетного удару по Україні, спричинивши пошкодження двох електростанцій та низки електроемереж у різних областях, унаслідок чого відбулося зменшення генерації електроенергії.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в етері телемарафону.

За його словами, в Україні діятимуть одночасно планові й екстрені відключення електроенергії. У зв'язку зі складною ситуацією в енергосистемі такі обмеження у енергопостачанні триватимуть кілька днів або ж тижнів.

Читайте також: У Києві та 4 областях сьогодні екстрені відключення світла

"На жаль відбулося суттєве зменшення генерації. Частково як підготовка до обстрілів, але у зв'язку з тим, що пошкодження були значні, треба готуватися до важких днів, а можливо й тижнів, щоб мати можливість частково відновити те, що було пошкоджено" - додав Сахарук.

В Укренерго інформували, що після 12-го масованого ракетного обстрілу відновлення інфраструктури триває, зараз ведуться ремонтні роботи на всіх пошкоджених ударами об’єктах.

"Вчора ворог намагався прицільно бити по блоках теплових електростанцій (ТЕС). Через пошкодження обладнання вони припинили або знизили виробіток електроенергії, і в енергосистемі збільшився дефіцит. Це змусило дещо знизити ліміти споживання, пропорційно для всіх областей. Обмеження діють протягом всієї доби. При їх перевищенні будуть застосовані аварійні відключення. Отже, для споживачів терміни відключень можуть збільшитись", - пояснили енергетики.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як самостійно зробити олійну лампу на випадок тривалого відключення світла.