RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Помер грузинський артист Вахтанг Кікабідзе

У неділю, 15 січня, на 84 році життя помер легендарний грузинський артист Вахтанг Кікабідзе, який підтримував Україну у боротьбі з російською агресією. Він мав рак мозку, який згодом подолав. Причини смерті не розголошувалися.

Про це повідомляє грузинське ТБ "Мтаварі архі" в Instagram.

Читайте також: Померла дружина Вахтанга Кікабідзе - вона прожила з артистом понад 50 років

"Вахтанг Кікабідзе помер у віці 84 років", - йдеться у повідомленні.

Кікабідзе разом з іншими відомими грузинськими діячами культури та політики, включаючи четвертого президента Грузії Георгія Марбелашвілі, підтримали Україну 17 лютого 2022 року, за майже тиждень до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, записавши відео.

У серпні він надіслав кошти на допомогу 26-й артилерійській бригаді ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича Сухопутних військ ЗСУ, які зібрав на ювілейному концерті в Батумі, що був присвячений Україні. Гроші витратили на купівлю мікроавтобусу із сухпайками для військовослужбовців.

У 2021 році він закликав українських музикантів припинити виступати в Росії, оскільки "не можна співати у того, хто тебе б'є".

"Я у 2008 році сказав, що ноги моєї не буде в Росії. Вже 12 років я в жодному з російських міст не був", - заявляв він.

З 1967 року Кікабідзе був солістом вокально-інструментального ансамблю "Орера". На міжнародному кінофестивалі "Картахан-70" він отримав нагороду за найкраще виконання чоловічої ролі у фільмі "Не впадай у відчай" 1969 року. Також отримав державну премію за фільм "Міміно" 1978 року. З 2020 року Кікабідзе був депутатом парламенту Грузії 10-го скликання за партійним списком виборчого блоку "Єдиний національний рух – Об’єднана опозиція "Сила в єдності".

Раніше ми писали, що легендарний грузинський співак та актор Вахтанг Кікабідзе дуже радів розпаду СРСР і вважав, що Росія рухається в тому ж напрямку.