RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

ЗСУ відбили атаки окупантів під Соледаром та Бахмутом: свіжі карти боїв в Україні

Збройні Сили України продовжують відбивати атаки російських окупантів на Бахмут і Соледар, а також проводять контрнаступальні дії у районі Сватове-Кремінна, не даючи ворогу відновлювати втрачені позиції.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Бойові дії на Харківщині й Луганщині

Читайте також: Не лише танки Challenger 2: яке озброєння відправить Британія до України найближчим часом

Війська країни-терористки РФ намагаються відновити втрачені позиції вздовж лінії Сватове-Кремінна, але безуспішно. До того ж ЗСУ, найімовірніше, просунулися ближче до Кремінної.

Бойові дії в Донецькій області

Ворог веде наступ у районі Соледара. Тим часом ЗСУ відбили атаки росіян у районах н.п. Роздолівка (7 км на північ від Соледара), Сіль (5 км на північний захід від Соледара) та Красна Гора (5 км на південний захід від Соледара).

За інформацією аналітиків, українські війська можуть контролювати позиції на західній околиці Соледара або ж утримувати їх безпосередньо за Соледаром, про що свідчать геолокаційні знімки.

14 січня тривав російський наступ навколо Бахмута. У Генштабі ЗСУ інформували, що українські військові відбили російські штурми поблизу самого Бахмута та поблизу Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) та Майорська (22 км на південний захід від Бахмута).

осійські війська продовжили наступальні дії в районі міста Авдіївка-Донецьк. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили наступ росіян у 27 км на південний захід від Авдіївки поблизу Водяного, Побєди та Мар’їнки. Російські "воєнкори" стверджували, що українські сили все ще утримують позиції в західній частині Мар’їнки і що російські війська намагаються просунутися в населений пункт, незважаючи на попередні заяви "воєнкорів", що російські сили контролюють Мар’їнку", - додали аналітики.

Бойові дії на півдні України

Ворог укріплює оборонні рубежі на лівому березі Дніпра, перегруповує свої підрозділи, концентрує сили, техніку й боєприпаси.

"Українські війська продовжували завдавати ударів по російських тилах. Мер Мелітополя Іван Федоров заявив, що в ніч з 13 на 14 січня українські війська знищили російський пункт дислокації в Токмаку на Запоріжжі. Також він повідомив, що 14 січня в окупованому Мелітополі Запорізької області прогриміли два гучні вибухи невстановленого походження. За попередньою інформацією, вибухи пошкодили російську військову базу, розташовану на території заводу. Наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за напад. Депутат Запорізької обласної окупаційної адміністрації Володимир Рогов 14 січня заявив, що російська ППО перехопила українську ракету в районі Мелітополя", - написали в ISW.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи можливий широкомасштабний наступ Росії на Україну навесні.