RU  UA

Різні дати називаються: чи можливий наступ Росії на Україну навесні

Українцям потрібно готуватися до зимового наступу з боку Росії. Можливо, це станеться у річницю широкомасштабного нападу на Україну.

Про це в ефірі "Апостроф TV розповів президент військово-цивільної спілки "Бойове Братерство України" Павло Жебрівський.

Читайте також: Реабілітація за провал у Бахмуті: експерт назвав справжні цілі Росії у боях за Соледар

За його словами, російське військове керівництво прискореними темпами готує мобілізованих.

"На жаль, я думаю, що буде багато зимових кампаній зі сторони московитів. По-перше, ті 300 тисяч, яких вони мобілізували восени минулого року, вони все більше і більше підтягуються передову. Курс молодого бійця – це місяць, а по напрямках – гранатометник, кулеметник – ще два місяці, і за три місяці це вже підготовлені бійці. І, якщо на першому етапі десь 100-120 тисяч вони кинули з підготовкою два-три тижні, а то й менше, на передову, то половину вони фактично вже підготували майже три місяці", - заявив він.

Так, на сьогодні насичена вся лінія фронту мобілізованими, як під Соледаром-Бахмутом, так і на Запорізькому напрямку. Також можуть підтягнути на Херсонський напрямок.

З огляду на це, Україні потрібно готуватися до зимового наступу зі сторони росіян, вважає Жебрівський.

"Різні дати називаються. Хтось називає, що до річниці широкомасштабного нападу московитів це відбудеться, хтось говорить про раніше. Але зрозуміло, що чекати, що тільки весною буде напад, непотрібно. Вони будуть завдавати удару зараз по Соледару, потім по Бахмуту, і те, що ми спостерігаємо і на Запорізькому напрямку в районі Гуляйполя, також підтягується достатньо серйозна кількість орків, і очікувати наступу також є загроза", - зазначив він.

Що стосується півночі, то звідти можливий наступ, адже зараз там налічується десятки тисяч військових, стягнено авіацію.

"Якщо подивитися на Білорусь, то там з перемінним успіхом. Все ж таки сьогодні угрупування десь не менше 50 тисяч готових в Білорусі, туди перекинули гелікоптери і літаки, і також наступ звідки може бути, через це ми маємо бути готові завжди", - додав Павло Жебрівський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як вплине на хід війни призначення Герасимова на посаду командувача окупаційних військ в Україні.