RU  UA

Що відбувається в окупованому Бердянську: заступник голови про ситуацію у місті

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області коїться щось неймовірне в плані "бавовни".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов.

За його словами, наразі відомо про три місця, де або відпрацьовувало ППО росіян, або де було чутно вибухи.

Читайте також: У Бердянську підірвали авто місцевого гауляйтера: що відомо

Вибухи чули у Бердянському морському торговельному порту, у районі аеропорту та частинфі промзони міста.

Мешканці казали, що було чутно від двох до семи вибухів. "Дуже сподіваємося, що окупанти отримали десь конкретний приліт від наших ЗСУ та нагадування про те, що Бердянськ – це Україна", - висловив сподівання Віктор Дудукалов.

Він зазначив, що в окупантів досить кепський настрій, бо вони зрозуміли, що на них не чекали, як вони гадали.

"Люди виїжджають, отримувати російські паспорти не хочуть і колаборантів там виявилося не так і багато. Звісно, вони є, але росіяни сподівалися, що все населення їх буде підтримувати. Місцеве населення тихо ненавидять окупантів та чекають на звільнення", - наголосив він.

У той же час, через регулярні "бавовни" фільтраційні та репресивні заходи у місті тільки посилюються, а окупанти знаходяться у постійному страху розуміючи, що місцеве населення із задоволенням інформує про розташування їхніх БК чи особового складу.

Також він розповів, що окупанти намагаються розбудувати інфраструктуру навколо колишнього Бердянского аеропорту, таким чином створюючи військовий аеродром.

Але це лише летовище, яке свого часу давало можливість сідати лише невеликим пасажирським літакам. Росіяни ж там зберігали гелікоптери, й там вже відбулося кілька вибухів. "Тому максимум, що вони там можуть зробити, це чергову "Чорнобаївку", куди постійно буде прилітати", - висловив впевненість Віктор Дудукалов.

Нагадаємо, як інформував "Апостроф", раніше на авіабазі в Бердянську пролунала серія потужних вибухів.