RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Що ти хочеш?": журналісти подзвонили підозрюваним в обстрілі Дніпра

Журналісти змогли додзвонитися підозрюваним виконавцям російського обстрілу житлового будинку у Дніпрі 14 січня.

Про це повідомляє видання "Важливі історії".

Читайте також: "Де тут ППО?": з'явилося відео "прильоту" ракети по Дніпру 14 січня

Йдеться про розмову з начальником штабу авіаційної ескадрильї авіаційної групи Шайківка Дмитром Голенковим. Він був у списку шести військових із 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку, причетного до обстрілу, який склала та опублікувала Служба безпеки України.

52-й важкий бомбардувальний авіаційний полк дислокується у населеному пункті Шайківка Калузької області. Журналісти видання знайшли контакти військових, однак відповісти на запитання погодились з них тільки двоє.

Видання опублікувало фрагмент розмови.

"У нас у Російській (Федерації - ред.)... не знаю, як у вас... у цій, як його... ну, у тій державі, на якій, як ви кажете, були обстріли, ви ж звідти Ви вважаєте, що я когось обстрілюю. Та не обстрілюю я нікого. Чому ви так вважаєте?", - заперечив він.

Росіянин піддав сумніву, що це може бути журналіст з Росії. Каже, що для російської преси характерно - нікого нічого не питати.

"Журналісти (у Росії - ред.) взагалі не ставлять запитання. Навіщо ви мене запитуєте: "А що ви думаєте?", - спитав військовий.

Далі росіянин почав ображати співрозмовницю, вважаючи її українкою.

"Якщо ти українська шкура, то й говори з нами українською!", - сказали на іншому кінці.

Російські військові повторили пропагандистські наративи РФ, що "Крим наш" і, що "решта - теж".

"Ви (Україна - ред.) регіон Росії. Один єдиний регіон Росії. Ви навіть різними регіонами не будете. Росія! Росія!", - кричав російський злочинець.

Обережно! На відео нецензурна лексика.

Нагадаємо, 14 січня у Дніпрі російська ракета влучила в один з під‘їздів 9 поверхового будинку, де було 72 квартири. Серед 40 загиблих - троє дітей, десятки поранених.