RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Росія готує плацдарм для великого наступу: свіжі карти боїв в Україні

Окупаційно-терористичне військо РФ продовжує наступ на Бахмутському й Авдіївському напрямках, а також намагається створити плацдарм для подальшого великого наступу в Луганській області.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Кремль прагне перехопити ініціативу в повномасштабній війні та, імовірно, готується до рішучих стратегічних дій у найближчі 6 місяців, зокрема на Луганщині, звідки російські окупанти можуть розпочати наступ. Зараз ворог активно завдає ударів по Куп'янському й Лиманському напрямках.

Читайте також: Українські бійці дали відсіч ворогу під Кремінною: відео бою

Бойові дії на Луганщині й Харківщині

Російські окупанти обстріляли 23 населених пункти на Куп'янському та Лиманському напрямках. Збройні Сили України продовжують вести контрнаступальні операції на лінії Сватове-Кремінна.

Бойові дії в Донецькій області

Найгарячіша точка на сході України - це Соледар, там тривають бойові дії між ЗСУ і російськими окупантами. Водночас ворог атакує на північ, захід та південний захід від населеного пункту. Під ворожим вогнем також перебуває Бахмут - росіяни не припиняють штурмувати нескорене місто.

Бойові дії на півдні України

Окупаційно-терористичне військо РФ готує й посилює оборонні споруди, намагається налагодити логістику, зокрема вже відновило міст між Генічеськом і Арабатською стрілкою. Також ворог стягує особовий склад у тимчасово окуповані райони Херсонщини й безперервно обстрілює звільнені ЗСУ території півдня.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які сюрпризи приготували українці на випадок відкриття білоруського фронту.