RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Путін хоче захопити Донбас: розвідка озвучила нову дату

Російський президент Володимир Путін дав доручення новопризначеному командувачу війни проти України Валерію Герасимову захопити Донбас до березня 2023 року.

Про нову дату російських планів повідомив представник пресцентру Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов під час телемарафону.

Читайте також: За спиною Путіна вже відбувається поділ влади: що означає для Росії призначення генерала-лузера

Юсов зазначив, що глава Кремля не бере до уваги те, що насправді відбувається на полі бою. Його основна мета - знищення українців як окремого народу та нації, знищення як незалежної країни.

"Все-таки ми можемо говорити про пріоритетний для рашистів напрямок - це Донбас. І чергові терміни, які він визначає вже для Герасимова, скажімо, як нового керівника війни проти України, - це мета захоплення Донбасу та формування певної зони безпеки, ну вже до березня", - наголосив він.

Представник української розвідки нагадав, що Росія неодноразова змінювала терміни поставлених завдань. Починалося все з "трьох днів". Юсов зауважив, що нічого не вдасться у росіян і цього разу.

Водночас у розвідки є дані про ознаки підготовки російськими окупантами наступу на Запорізькому напрямку, однак це також може бути тактика обману.

"Так, безумовно, такі дані є. Це може свідчити як про пряму підготовку до наступальних дій з боку противника, так і про певні обманні дії для того, щоб інформаційну кампанію проводити і, скажімо так, приховати справжні свої наміри на інших напрямках фронту. Вся інформація відслідковується і відповідними висновками, і заходи проводяться з боку українських Сил оборони", - додав Андрій Юсов.

Раніше "Апостроф" публікував зведення ситуації Генерального штабу ЗСУ на фронтах станом на вечір 16 січня.