RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У момент удару відзначала своє 19-річчя: фото та історія постраждалої у Дніпрі переселенки

Внаслідок ракетного удару Росії по багатоповерхівці у Дніпрі важкі поранення отримала 19-річна дівчина з Луганської області Ганна Котова. Вона була студенткою Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля.

Про це розповіла близька подруга дівчини.

Читайте також: У Дніпрі завершили розбирати завали на місці влучення ракети до житлового будинку: фото

"Її дістали з-під завалів 14.01.23 з того ж будинку в м. Дніпро, моя подруга Ганна Котова дивом залишилася живою, саме в цей день дівчина святкувала свій 19 день народження, але в результаті російського удару зазнала серйозних травм. Рятуючи життя Ганні, лікарі не змогли зберегти одне око та видалили його, за інше доведеться боротися після стабілізації основного стану, також у дівчини численні забиті місця та черепно-мозкова травма", - написала дівчина.

Подруга також розповіла про те, що поранена переселенка жила у місті Дніпро без родичів, у неї там лише хлопець.

Про те, що Котова перебуває у тяжкому стані у реанімації, написав також голова Луганської ОВ Сергій Гайдай.

"Наша переселенка перебуває наразі у лікарні Дніпра, у реанімації, стан важкий. Зараз справа за лікарями, дівчина отримує всю необхідну допомогу. На жаль, Анна, саме так звати дівчину, перебувала у Дніпрі сама, без родичів, тож ми зробимо все, аби допомогти їй", - написав Гайдай.

Раніше ми повідомляли про те, що під час удару по Дніпру загинули подружжя переселенців, їхні діти вижили волею випадку.