RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Постачання Німеччиною Leopard 2: коли і скільки танків почне отримувати Україна

У Німеччині заявили, що танки Leopard 2 передадуть Україні в кращому випадку на початку 2024 року, оскільки вони потребують значного ремонту. Однак джерело в оборонній сфері повідомило, що якщо німецька влада зробить замовлення негайно, від 10 до 15 танків ЗСУ зможуть отримати вже в жовтні-листопаді цього року.

Про це пише видання Frankfurte Allgemeine Zeitung.

Співрозмовник видання уточнив, що якщо уряд ФРН "зробить усе можливе", то вже з третього кварталу 2023 року Україна може отримувати по танку на тиждень.

Також наголошується, що Німеччина розглядає можливість постачання Україні 29 Leopard 2, які мають отримати Чехія та Словаччина. Однак це мають схвалити у Празі та Братиславі.

Читайте також: Чому Німеччина не передає танки Leopard: військовий аналітик пояснив ситуацію

Джерела додали, що до кінця 2023 року збройові компанії Rheinmetall та Krauss-Maffei Wegmann можуть поставити Україні додаткові бойові машини піхоти Marder, бронетранспортери Fuchs та старіші бойові танки Leopard 1.

Крім того, вони мають 88 списаних "Леопардів" типу 1A5, з яких 80 підлягають ремонту. Перші 20 можуть підготувати вже за 8 місяців з моменту замовлення.

Як повідомляв "Апостроф", глави Міністерств оборони Сполучених Штатів та Німеччини планують провести зустріч 19 січня в Берліні, де ключовою темою розмови буде передача танків Leopard 2 Україні.