RU  UA

​У Дніпрі досі не можуть опізнати тіла 12 людей після ракетного удару: в ОДА розповіли подробиці

Внаслідок ракетного удару по житловому будинку у Дніпрі зниклими безвісти вважаються 17 осіб, тіла ще 12 людей залишаються неопізнаними. За даними міської влади, ракетним ударом було знищено 72 квартири, чотири під'їзди вважаються непридатними до життя.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла радниця голови Дніпропетровської ОДА Наталія Бабаченко

"Наразі відомо про 45 загиблих людей. 39 людей рятувальникам вдалося врятувати та витягнути з-під завалів. На сьогодні у нас 80 поранених, вчора ввечері до лікарів звернулася літня жінка, у неї контузія та забиття головного мозку в результаті цього удару. 25 людей зараз залишаються у лікарнях, серед них є троє дітей та одна вагітна жінка. 10 людей перебувають у важкому стані, серед них 9-річна дівчинка. Ще є тіла 12 людей, або фрагменти тіл які лишаються неопізнаними. Тривають експертизи, сподіваємося, що найближчими днями все буде з'ясовано. І ще 17 людей вважають безвісти зниклими, але, можливо, що деякі з них є серед тих, кого ще неопізнали", – повідомляє вона.

Внаслідок ракетного удару значного руйнування зазнали чотири під'їзди будинку, які скоріше за все є непридатними до проживання, повністю знищено 72 квартири.

"Багатьох людей з постраждалого будинку розмістили у себе родичі, друзі та просто незнайомі жителі Дніпра. У спеціально облаштовані прихистки, які облаштувала міська влада, звернулося всього кілька десятків людей, хоча насправді постраждало близько 400 людей. Наразі є інформація, що 72 квартири повністю зруйновані і понад 200 пошкоджені. Орієнтовно, чотири під'їзди непридатні для життя, зараз на місці вже працюють фахівці, які проведуть експертизу і тоді вже буде відома вся інформація по стану будинку. Інші 14 під'їздів зараз вже зі світлом та опаленням, але поки немає води, тому що дуже сильно постраждали комунікації", – розповіла Бабаченко.

Як писав "Апостроф", внаслідок удару російських окупантів по Дніпру загинула молода сім'я із півторарічною дитиною - вони втекли від війни з Токмаку Запорізької області та смерть наздогнала їх у злощасному будинку на Набережній Перемоги, 118.