RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

ЗРК Stinger і не тільки: Латвія анонсувала відправлення серйозної військової допомоги Україні

Латвія планує передати Україні військову техніку та озброєння. Зокрема, українська армія невдовзі отримає зенітно-ракетні комплекси Stinger.

Про це повідомила голова латвійського Міністерства оборони Інара Мурнієце, інформує Delfi.

Читайте також: Не тільки танки Challenger 2: яке озброєння відправить Британія до України найближчим часом

Вона зауважила, що на зустрічі з главою оборонного відомства України Олексієм Резніковим підтвердила непохитну підтримку уряду та народу Латвії Україні у страшній війні.

Міністр розповіла, що у пакет допомоги Збройним силам України також входитимуть гелікоптери, кулемети з боєприпасами, а також БПЛА.

"Найближчим часом ми направимо в Україну нові партії військової підтримки - зенітно-ракетні комплекси Stinger, гелікоптери, кулемети з боєприпасами і безпілотні літальні апарати", - зазначила Мурнієце.

17 січня міністр оборони Латвії прибула в Україну з робочим візитом, де з українським колегою детально обговорили ефективність наданої Латвією підтримки, а також майбутні можливі військові поставки.

"У листопаді минулого року фонд Ziedot.lv розпочав кампанію зі збору коштів "Хороші новини". Протягом двох місяців під час кампанії було пожертвувано 439 768 євро, які підуть на закупівлю виробленої в Латвії військової техніки та спорядження. 25 січня в будівлі 19-го батальйону бойового забезпечення Земессардзе (Національна гвардія) в місті Улброк відбудеться захід із відправлення першої партії техніки", - додає видання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що низка країн Європи озвучили ідею створити умовно "Європейську танкову коаліцію для України".