RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Наступ на Україну з Білорусі: західні аналітики назвали найімовірніші терміни початку

Якщо армія Росії наважиться на повторний наступ на територію України з Білорусі, це станеться, ймовірно, наприкінці поточного року – до цього часу РФ проведе кілька мобілізацій.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Згідно з інформацією, активність російських військ в Білорусі свідчить про те, що наступ навесні 2023 року є малоймовірним. Водночас восени ця загроза є більш реальною.

Читайте також: Чи відправить Лукашенко своїх солдатів на війну в Україну: у Білорусі дали чітку відповідь

"Поточна оцінка Найнебезпечнішого плану дій (MDCOA) – це напад Росії на Україну з території Білорусі наприкінці 2023 року. Це не просто відтермінування часових рамок для попереднього MDCOA. Це абсолютно новий MDCOA, оскільки він відбуватиметься за інших обставин", - заявляють в ISW.

Аналітики наголосили, що до того часу країна-агресорка завершить щорічний призовний цикл осіннього 2022 року та перебуватиме в циклі весняного 2023 року, а до осені 2023 року, цілком можливо, завершить один або кілька додаткових призовів у запас.

Експерти додали, що протягом цього часу РФ також матиме можливість підготувати військову промисловість, аби забезпечити свої війська необхідними матеріалами для відновлення вторгнення з Білорусі, ніж Росія може забезпечити цієї зими.

Раніше ми писали, які сюрпризи приготували українці на випадок відкриття білоруського фронту.