RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Збив 100% цілей: комплекси IRIS-T вже на передовій, фото

Український військовослужбовець, технік зенітної ракетної обслуги зенітної ракетної батареї Вадим, який працював на "Бук-М1" у районі Чорнобиля, сфотографувався із сучасним німецьким комплексом IRIS-T, який вже знаходиться на передовій в Україні. За допомогою нього Вадим успішно ліквідує російські ракети та дрони.

Як повідомляє видання АрміяInform, під час першого бою IRIS-T збив 100% цілей.

Читайте також: В Україну прибув перший комплекс ППО IRIS-T: фото та основні характеристики

"Вже під час першого бойового хрещення у жовтні минулого року комплекс збив 100 відсотків цілей, це переважно крилаті ракети", – сказав український воїн.

Зенітник Вадим успішно пройшов навчання в Німеччині, а тепер використовує комплекс для відбиття атак російських окупантів.

"Наш розрахунок на "Бук-М1" знищив 10 ворожих цілей — гелікоптери Мі-24, літаки Су-30, Су-35. Спочатку ми стояли в районі Чорнобиля, потім перебазувались в інший район. Коли запропонували поїхати на навчання до Німеччини й опанувати нову техніку — погодився без роздумів, хоч і розумів, що це велика відповідальність. Адже IRIS-T — одна із найновіших у світі розробок у галузі ППО", - розповів чоловік.

На думку військового, IRIS-T дійсно є потужним та ефективним засобом проти ракет загарбників, але цього недостатньо, треба більше зброї.

"Потрібні й NASAMS, і IRIS-T та інші потужні комплекси. Ми ж своєю чергою без проблем опануємо нові комплекси й зробимо усе можливе, аби не пропустити жодного ворожого об’єкту", – пояснив захисник.

Фото: armyinform.com.ua

Раніше ми писали, що наразі з повітря Київ охороняють, збиваючи російські ракети та дрони, зенітно-ракетні комплекси NASAMS, IRIS-T, Crotale, зенітні САУ Gepard та інші ефективні системи.