RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

"Гепарди", "Іриси" і не тільки: як і чим збивають "шахідів" у небі над Київською областю - відео

Наразі з повітря Київ охороняють, збиваючи російські ракети та дрони, зенітно-ракетні комплекси NASAMS, IRIS-T, Crotale, зенітні САУ Gepard та інші ефективні системи.

Про це, як повідомляє ТСН, розповів керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, сучасні системи ППО, які наша країна продовжує отримувати від партнерів, українські захисники швидко опановують та ефективно застосовують, захищаючи столицю від російських атак.

"Найкращий тому доказ – остання атака столиці "Шахідами", коли вправна робота ППО знищила 32 з 32-х ворожих БПЛА", - зауважив він.

Читайте також:Росія вдарила по Києву та області у новорічну ніч: фото та всі подробиці

Сергій Попко закликав небайдужих українців допомогати протиповітряній обороні. Він зазначив, що за допомогою спеціального застосунку "єППО" вже збита не одна ціль.

"Встановіть його на свій смартфон. І якщо ви побачили повітряну ціль, то треба відкрити "єППО" на телефоні. Потім – вибрати тип повітряної цілі, направити смартфон у напрямку руху цілі та натиснути велику червону кнопку. За декілька секунд фахівці протиповітряної оборони побачать вашу відмітку на мапі", - розповів посадовець, зазначивши, що цей додаток виявився досить ефективним.

Окрім того, найближчим часом Україна отримає американську ЗРК Patriot, яка буде розгорнута в максимально стислі терміни та суттєво посилить українську ППО.

Україна веде перемовини з багатьма країнами щодо надання інших видів озброєння, які здатні ефективно знищувати ворожі ракети та БПЛА, - додав Попко.

Нагадаємо, експерт розповів, як "шахідам" вдалося долетіти з Азовського моря до Києва непоміченими.