RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Зрозуміти і пробачити? Пригожин просить захистити зеків із ПВК "Вагнер" на законодавчому рівні

Засновник та керівник приватної військової компанії "Вагнер" виступив із закликом захистити від наклепу та дискредитації своїми ж ЗМІ колишніх в'язнів, а нині добровольців-учасників так званої "спецоперації" в Україні.

Про це йдеться у його відкритому листі на адресу голови Держдуми В'ячеславу Володіну.

Читайте також: Фактор "Вагнера": чи підірве Пригожин владу Путіна

У ньому він виступив із проханням на законодавчому рівні захистити колишніх злочинців, опрацювавши "нову статтю Кримінального кодексу 280.5 щодо дискредитації учасників бойових дій, добровольців, у тому числі колишніх в'язнів".

Пригожин поскаржився на ЗМІ та Telegram-канали, які, на його думку, тільки сприяють "ворогові", публікуючи негативну інформацію про добровольців-найманців ПВК "Вагнер".

Пригожин звинуватив медіа у відмові "людям у праві на прощення провини" перед суспільством за скоєні злочини. Тому пропонує заборонити публічну діяльність, спрямовану на дискредитацію добровольців, які працюють на "користь" Росії, та критику учасників "СВО".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки має намір оголосити російську приватну військову компанію "Вагнер", яка воює в Україні, транснаціональною злочинною організацією. Також проти неї запровадять обмежувальні заходи.