RU  UA

Фронт тримається: військовий розповів про ситуацію під Бахмутом

На Бахмутському напрямку російські окупанти змінили тактику: якщо раніше вдавалися до наступу малими штурмовими групами, то зараз сунуть натовпами.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець п'ятого окремого штурмового полку Юрій Сиротюк.

Читайте також: Під Бахмутом загинув 25-річний учасник Олімпійських ігор із Харкова

"Якщо раніше, два-три тижні назад, противник вдавався до тактики малих штурмових груп, під своїм артилерійським вогнем намагався заскакувати в наші окопи, вибивати їх і потім підтягувати більше живої сили, то зараз противник бігає натовпами. Ми підіймаємо коптери – бачимо 15-20 ворогів, які намагаються просунутися під наші позиції. Очевидно, що на дальніх підступах вони знищуються", - розповів експерт.

Він зауважив, що зараз головне завдання противника – в'язатися в стрілецький бій, тому що коли противник потрапляє в окопи – їх женуть силою. Відтак, вони не мають права повернутися.

"Війна в окопах складна для обох військ. Тому наше головне завдання - зустрічати їх на дальніх підступах. Ми нашим гранатометом працюємо до 2 кілометрів, ми виявляємо ворога на відкритій місцевості чи навіть на закритій місцевості – в якихось будівлях, працюємо з важкими кулеметами. Але противник пре, і це помітно. Він пре бездумно, і для української армії це непросто, коли з ранку до вечора ти постійно витримуєш штурмові дії ворога, коли межуються артилерійські обстріли, танкові удари - танки, до речі, противник почав активніше використовувати, але використовує їх з закритих позицій, фактично як артилерію", - пояснив Юрій Сиротюк.

При цьому штурмові групи противника все одно йдуть без підтримки броньованої техніки, тому що Росія більше береже зараз свою техніку, ніж живу силу. Також спостерігається посилене використання ворогом авіації. Проте наразі фронт не проламано, ніяких стратегічних успіхів противнику не вдалося досягти.

Нагадаємо, попри величезну кількість втрат, російське командування не перестає ставити різні завдання перед своїми військовими. Тому окупанти можуть розпочати наступ з будь-якого напрямку.