RU  UA

Йде шалений тиск: росіяни змінили тактику у Бахмуті

Окупанти на Бахмутському напрямку змінили тактику та штурмують українські позиції великими групами, намагаючись оточити місто Бахмут.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив військовий аналітик Олексій Гетьман.

"Росіяни намагаються оточити Бахмут з півночі та півдня. Там йдуть запеклі бої, але росіяни трохи змінили тактику, якщо раніше вони хвиля за хвилею атакували невеличкими групами від 3 до 30 людей, то зараз, можливо, через зміну керівника "спецоперації", вони почали робити наступи більш великими групами. Важко сказати, на скільки там поменшало "вагнерівців", але те, що там дуже велика кількість стала саме десантників, елітних військ росії, це підтверджують самі військові на тому напрямку. Тиск йде шалений і все залежить від того, скільки ще людей та озброєння росіяни зможуть туди перекидати. Наші військові кажуть, що сили ще є і окупанти не зможуть прорватися у місто", – розповів він.

Гетьман також вважає, що у разі того, якщо росіяни будуть збільшувати кількість живої сили та техніки, можливо, буде кращим залишити Бахмут, щоб зберегти життя наших військових.

"Якщо вони будуть залучати велику кількість людей, краще відходити на більш зручні позиції, зберегти життя людей, зберегти техніку. Бахмут для росіян має політичне значення, бо їм треба показати для своїх громадян хоч якісь успіхи, а нам треба зберегти людей. Можна відступити від якогось міста, але це не означає, що ми втрачаємо перспективи", – пояснив військовий аналітик.

Як писав "Апостроф", Росія перекидає на Бахмутський напрямок радянські гаубиці Д-1 зразка 1943 року. Це свідчить про те, що в рф закінчуються запаси артилерійських систем.