RU  UA

Окупанти під Бахмутом змінюють свою тактику: яка зараз ситуація на підступах до міста

Командування російського окупаційного війська після кількох місяців щоденних атак на позиції Сил оборони в Бахмуті, унаслідок яких тисячі окупантів стали "двохсотими" й "трьохсотими", змінило тактику штурму: тепер біля міста сконцентровані десантні штурмові частини ворога.

Про це в етері Апостроф TV розповів лейтинант Нацгвардії Євгеній Оропай.

Зараз біля Бахмута замість "вагнерівців" і "мобіків" стоять десантні штурмові частини російських окупантів, які, як чутно в перехоплених розмовах, мають досвід ведення бойових дій, необхідне екіпірування й знання з військової справи.

Читайте також: Момент удару по житловому будинку в Бахмуті потрапив на відео іноземних журналістів

"Рашисти за кілька місяців невдалих лобових атак зрозуміли, що штурмувати наші позиції вдень для них вкрай ризиковано, бо вдень у нас постійно в небі "пташки", і просто так до наших позицій не підійти. Нові окупаційні підрозділи, як правило, тепер намагаються атакувати вночі. У них є прилади нічного бачення та інша амуніція, якою могло не бути в зеків та "чмобиків"", - пояснив лейтинант.

До того ж російські окупанти тепер перед штурмом намагаються виявити позиції Сил оборони, а вже потім під прикриттям артилерії пробиватися.

"Буває за ніч до чотирьох атак, але ми всі їх відбиваємо. Якщо вони пруть надто наполегливо, то просимо нашу артилерію, яка б'є орків біля наших позицій", - додав Оропай.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як виглядає Бахмут після місяців нещадних обстрілів з боку російських окупантів.