RU  UA

Беруть прямо з конвеєра: генерал розповів про дефіцит ракет у Росії

Попри те, що Росія ще має достатній запас зброї в цілому, вона вже змушена використовувати ракети з "недоторканного" запасу – щойно випущені з конвеєра.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Ігор Романенко, генерал-лейтенант, фундатор благодійного фонду "Закриємо небо над Україною".

За його словами, про дефіцит ракет у росіян повідомляють як вітчизняні, так і іноземні експерти.

"Спілкуючись із людьми на місцях, і видно, що "купність" російських ударів зменшується. За різними оцінками, за сучасними ракетами російський ВПК може дати лише в районі 40-50 одиниць на місяць", - наголосив генерал-лейтенант.

Читайте також: Росія застосувала нову тактику ракетної атаки по Україні: військовий аналітик пояснив суть

Він додав, що російські окупаційні війська останнім часом практично не використовують "Іскандери" наземного базування. Натомість у хід йдуть морські платформи (надводні та підводні кораблі) у Чорному та Каспійському морях, а також запуски зі стратегічних бомбардувальників.

"Тому ППО, які ми отримуємо від партнерів, - це відмінне сприяння, яке ще більше зміцнює наш "щит", але нам потрібен і "меч" - далекобійні ракетні комплекси, здатні збивати ці російські літаки (зокрема розвідники) та авіація", – резюмував Ігор Романенко.

Раніше ми писали, що вранці у четвер, 26 січня, Росія атакувала Україну ракетами. У різних регіонах працювала ППО, є "прильоти" у Києві, Вінницькій та Одеській областях, відомо про одного загиблого та двох поранених у столиці.