RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Масований удар по Україні 26 січня: всі подробиці, фото та відео

Зранку в четвер, 26 січня, Росія атакувала Україну ракетами. У різних регіонах працювала ППО, були вибухи у Києві, є "прильоти" у Вінницькій та Одеській областях, відомо про одного загиблого та двох поранених у столиці.

"Апостроф" розповідає, що відомо про ракетну атаку Росії на Україну 26 січня.

Пуски ракет здійснювалися з двох напрямків - зі сходу та півдня, з акваторії Каспійського та Чорного морів.

12:05 По областях України пішли відбої повітряної тривоги.

11:55 Як повідомляють у моніторингових групах, станом на зараз у повітряному просторі Росії та Білорусі перебувають до семи стратегічних бомбардувальників Ту-95мс, один винищувач МіГ-31К, один ДРЛВ А-50У, один винищувач Су-30СМ, а також мінімум три винищувачі тактичної авіації. До відбою повітряних тривог необхідно залишатися в укриттях.

11:07 Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що наразі ситуація по Україні спокійна, проте місцями є ракети, які ще не збили. Крім того, у повітрі над Білоруссю літає ворожа авіація, тому треба ще перебувати в укриттях.

10:55 Telegram-канал "ONews Україна" опублікував фото уламку ракети у Голосіївському районі Києва.

10:50 Повідомляється про вибухи у Запоріжжі. У мережі з'явилося фото стовпа диму на Запоріжжі після "прильотів".

10:47 В результаті влучання ракети в нежитлову забудову в Голосіївському районі наразі є інформація про одного загиблого і двох поранених. Постраждалих госпіталізували медики, уточнив Кличко.

10:43 Як повідомляє КМВА, у Голосіївському районі Києва внаслідок падіння частини ракети є постраждалі. Інформація уточнюється.

10:31 Як повідомив голова Одеської РВА Юрій Крук, у області внаслідок ракетної атаки пошкоджено два об'єкти критичної енергетичної інфраструктури, поранених немає.

10:28 Моніторингові групи повідомляють про зліт винищувача МіГ-31К з військового аеродрому "Мачулищі", Білорусь. Цей винищувач є потенційним носієм гіперзвукових ракет Х-47М/2 "Кинджал", які не можуть збити наші сили протиповітряної оборони.

10:23 Віталій Кличко уточнив, що вибухи пролунали в Дніпровському районі столиці. Всі служби слідують на місце.

10:06 У Києві пролунало два сильні вибухи, попередньо - робота ППО. Вибух у столиці підтвердив мер Києва Віталій Кличко. Він закликав людей перебувати у укриттях. У мережі з'явилося відео диму на місці прильоту.


10:05 Речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону повідомив, що є влучання ворожих ракет на Вінниччині. Як уточнили в ОВА, обійшлося без потерпілих, на місці працюють усі оперативні служби.

10:01 У Житомирській ОВА повідомили, що звуки вибухів, які було чути на Житомирщині - результат планової роботи наших військових.

9:42 Знову повідомляється про сильні вибухи в Одесі, попередньо працює ППО.

9:40 Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону повідомив, що очікується понад 30 ракет.

"Близько шести Ту-95 попередньо з району Мурманської області вилетіли і зробили пуски ракет. Очікуємо понад 30 ракет, які вже в принципі почали з'являтися у різних областях, працює ППО", - зазначив він.

9:35 Як повідомили у Львівській ОВА, ракети рухаються у напрямку Львівщини. Людей закликають залишатися в укриттях, а також не знімайте та не викладати нічого в інтернет.

9:25 Військовий журналіст Андрій Цаплієнко опублікував відео прольота російської ракети над Житомирською областю. За його даними, окупанти запустили щонайменше 50 ракет та готуються ще до одного запуску.

9:17 Повідомляється про роботу ППО на Житомирщині.

9:12 Як повідомляють моніторингові групи, за попередніми даними є одне влучання на Одещині, також там працює ППО. У всіх інших регіонах на даний момент "прильотів" немає, працює протиповітряна оборона.

9:10 У мережі з'явилося фото диму на Київщині - наслідки збиття ракети.

9:07 Київська ОВА повідомила про работу ППО в області. Жителів закликають залишатися в безпечних місцях до відбою, а також не нічого не знімати та не публікувати.

9:03 Також працює ППО на Дніпропетровщині. Одещина, Київщина - теж попередньо працює ППО.

9:00 Повідомляється про вибухи у Вінниці та області. Можливо це робота ППО.

8:52 Як розповіла Наталія Гуменюк, речник Оперативного командування "Південь" в ефірі Апостроф TV, в акваторії Чорного моря перебуває три ракетоносія. Тобто, з боку Чорного моря росіяни можуть дати залп 20 "Калібрами".

8:49 У Київській області працює ППО.

8:41 Наразі над Україною збито вже п'ять ракет, повідомив громадський діяч, юрист-міжнародник Андрій Смолій.

Читайте також: Слава ППО! Стало відомо, скільки "шахідів" збили над Україною під час масової атаки

8:36 Попередньо збили 3 ракети на Півдні. Там працює ППО та винищувальна авіація ЗС України, яка бере участь у ліквідації ракет.

8:29 Як повідомив керівник ВП Андрій Єрмак, вже є перші збитки ракет росіян.

Як повідомляв "Апостроф", військовий аналітик Ігаль Левін заявив, що 26 січня Росія застосувала нову тактику ракетної атаки по Україні.