RU  UA

Росія застосувала нову тактику ракетної атаки Україною: військовий аналітик пояснив суть

Атака іранськими дронами Shahed, яка передувала масованому ракетному обстрілу України в четвер, 26 січня , здійснювалася для виявлення та перевантаження українських систем ППО.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий аналітик Ігаль Левін.

"Щодо сьогоднішньої атаки, напевно, вони тестують можливості систем ППО, які розгортаються в Україні. Атаку "шахедами" вони використовують для того, щоб виявити системи ППО, подивитися, де розгорнуті нові системи, які є можливості, плюс дорогі ракети витрачали на дрони, перенаситити наше ППО і вдарити ракетами. Така атака у дві-три хвилі називається "перевантаження". Є мети перевантажити, а конкретні ракети мають на меті потрапити по потрібних об'єктах", - пояснює він.

Незважаючи на таку тактику, українська протиповітряна оборона справляється, але загрозу не варто недооцінювати, оскільки жодне ППО не здатне закрити небо повністю, каже Левін.

"Наприклад, у вас є 10 ЗРК, а летить 20 ракет. ЗРК у вас хороші, але збивають вони 8-10 штук, а ще 10-12 летить далі. Немає жодного ППО чи ПРО у світі, навіть у США, Європи чи Ізраїлю, які не пробиваються. Жодне ППО не закриє небо повністю, завжди якась частина пролетить, тому загроза потрапляння є завжди", – попередив військовий аналітик.

Як писав "Апостроф", російське окупаційно-терористичне військо 26 січня здійснює масовану ракетну атаку на Україну, у тому числі й на Київ. Внаслідок падіння частини ворожої ракети загинула людина, ще кілька людей травмовано.