RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Кирилівці з'явилися нові окупанти: імовірно, йдеться про білорусів

Російські окупанти наростили присутність на захоплених територіях. Зокрема, в окупованій Кирилівці Запорізької області з'явилися білоруські військові.

Про це розповів Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

Читайте також: Будуть важкі бої: американський генерал назвав слушний момент для наступу ЗСУ

За його словами, росіяни на Запоріжжі поширюють попередження про обстріл у пропагандистських соціальних мережах.

Зокрема, у Мелітополі через кожні сто метрів стоять військові, які зупиняють транспорт та перехожих, перевіряють документи, телефони та попереджають про "загрозу" з боку Збройних сил України. В смт Мирне Мелітопольського району під приводом "захисту дітей від ударів ЗСУ" закрили школу до початку лютого.

Окупанти у Запорізькій області переслідують такі цілі:

  • хочуть змусити жителів не чекати, а боятися української армії;
  • виправдати терори в окупації "захистом" мирних мешканців;
  • здійснювати обстріли цивільної інфраструктури, переклавши провину на ЗСУ;
  • наростити військові сили на окупованих територіях.

"Учора до Кирилівки заїхали білоруські військові. Вони можуть бути співробітниками приватної військової компанії. Ми ж не знаємо, як вони прикриватимуть участь у війні проти України. Може, вони будуть говорити, що це точно не регулярні війська Білорусі, але за фактом це білоруси. За фактом вони мають шеврони якоїсь Вітебської частини чи бригади. Це те, що бачать наші жителі", - наголосив мер міста.

Як розповів ЗМІ начальник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського спрямування полковник Євген Єрин, це можуть бути колишні білоруські військові чи білоруси, які отримали російські паспорти і були призвані до росармії.

"Конкретної інформації про переміщення регулярних військових частин Збройних сил Білорусі до окупованої Кирилівки у нас немає. Ми перевіряємо її", - додав він.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на Запорізькому напрямку з танків та артилерії росіяни атакували райони 25 населених пунктів.