RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Будуть важкі бої: американський генерал назвав слушний момент для наступу ЗСУ

Навесні бойові дії в повномасштабній російсько-українській війні можуть стати інтенсивнішіми, ніж узимку, оскільки в цей період окупаційне військо РФ, імовірно, залучить додаткові мобілізовані сили, а ЗСУ матимуть змогу продовжити контрнаступ.

Про це заявив генерал армії США у відставці Марк Хертлінг в інтерв'ю CNN.

За його словами, країна-терористка Росія з настанням весни залучить нові мобілізовані сили, попри провальну мобілізаційну кампанію. Зараз цього не відбувається, тому що зима не сприяє проведенню воєнних операцій.

Читайте також: "Броня", ППО та німецька гра з танками: що приніс Україні восьмий Рамштайн

Водночас весна стане й для України слушним моментом для продовження контрнаступальних операцій з повернення своїх територій.

"Я думаю, [бойові дії] ще розпаляться, і це буде вдалий час для України, щоб продовжити наступ", — сказав Марк Хертлінг.

Він переконаний, що для деокупації українських територій ЗСУ необхідно вести контрнаступ спільними зусиллями на південному сході й разом з цим зупиняти всі спроби російського наступу на Донбасі.

Раніше "Апостроф" писав, що до весни ЗСУ отримають необхідне озброєння для відбиття збройної агресії російських окупантів, зокрема, мова йде про танки Leopard 2.

Також "Апостроф" повідомляв, яким може бути великий наступ російського окупаційного війська у 2023 році. Військові аналітики називають декілька сценаріїв розвитку бойових дій в Україні.