RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

ЗСУ можуть отримати британські винищувачі: де їх задіють

Велика Британія, яка передала Україні модифіковану версію вертольота Sea King, розглядає також можливість передачі винищувачів, але це може статися лише після того, як російська окупаційна армія буде вибита з території нашої країни.

Про це пише The Telegraph.

Зазначається, що британська армія стурбована тим, що Королівські військово-повітряні сили Британії "не беруть на себе відповідальності за підтримку України". За словами високопоставленого джерела у британських ВПС, ймовірність передачі Україні винищувачів існує. Однак він наголосив, що зараз це питання не є пріоритетним.

Співрозмовники видання у військово-повітряних силах Великої Британії зазначили, що такий сценарій може реалізуватися, коли "Росію викинуть з України і українцям потрібно буде провести місію з охорони свого повітряного простору".

Читайте також: Чи отримає Україна F-16 після "Рамштайн-9": озвучено прогноз

Водночас у британських ВПС існують різні думки щодо цього. Дехто вважає, що для прориву лінії фронту Україні достатньо танків.

"Виклик, з яким ми стикаємося в повітрі та на морі, подвійний. Наше обладнання набагато складніше у використанні і потребує більше часу для навчання. Це дуже відрізняється від навчання піхоти на танках", – сказав один із співрозмовників видання.

Як повідомляв "Апостроф", заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга заявив, що на наступному засіданні у форматі "Рамштайн", яке заплановано на середину лютого 2023 року, обговорюватиметься авіація для ЗСУ.