RU  UA

Пригожин у відчаї: власник ПВК "Вагнер" втрачає вплив в Росії

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин дедалі більше втрачає свій вплив у росії, зокрема, і через конфлікт з Міноборони рф. Але списувати його з політичної арени поки не варто.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України 2016-2019 рр Георгій Тука.

"Пригожина використали. Зараз він сам по собі став дуже епатажною постаттю, виходячи з тих відверто хамських висловлювань на адресу керівництва зс рф, а зараз він вхопився за російських націоналістів на чолі з Гіркіним. З ким він тільки не встиг попсувати стосунки, хіба що не з путіним", – каже він.

При цьому, як каже Тука, у Пригожина ще залишається чимало ресурсів, зважаючи на те, що підконтрольна йому ПВК контролює видобуток золота та дорогоцінного каміння в країнах Африки. До списання його як політичної карти ще далеко.

"Але хочу звернути увагу, що на ім'я голови російського Генштабу був надісланий запит від одного з депутатів, щодо збільшення воєнної допомоги ПВК "Вагнер". У відповідь йому сказали, що позаяк ПВК "Вагнер" не входить до складу Міноборони рф, надання озброєння цій організації не передбачено чинним законодавством. Отже конфлікт особистостей набуває ознак конфлікту структурного. Якщо "Вагнер" не буде отримувати підтримку від Міноборони рф, то зрозуміло, що ні про яку ефективність цього бандформування в подальшому говорити не можна. А через це буде і далі падати вплив Пригожина на політичному полі росії. Йому це не подобається, він не на це розраховував. Судячи з його діяльності, це людина дуже амбітна, тому мені здається, що нинішні нападки Пригожина на Гіркіна – це свідчення його відчаю при намаганні втримати свій політичний вплив", – пояснив Тука.

Як писав "Апостроф", у повномасштабній війні країни-терористки Росії проти України на боці окупантів воюють так звані "вагнерівці" з ПВК "Вагнер", чимала кількість з яких - це російські зеки, непідготовлені, але безстрашні. Саме вони стають легкою здобиччю для ЗСУ.