RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Кому піднімуть, а кому скасують: як зміняться зарплати військових із 1 лютого

Починаючи з середи, 1 лютого, військовослужбовці Сил оборони та співробітники системи Міністерства внутрішніх справ, які несуть службу в тилу, поза зоною бойових дій на сході, півдні чи півночі країни, більше не отримуватимуть додаткову місячну виплату, яка встановлена у розмірі 1 тисячі гривень на день.

Про це йдеться у повідомленні на сайті українського уряду.

Нові правила оплати були ухвалені для "дотримання принципів справедливості стимулювання воїнів сил безпеки та оборони України".

Читайте також: Нове меню і не тільки: після скандалу в Міноборони анонсували реформу харчування у ЗСУ

Виплати "бойових" у розмірі 100 тисяч гривень на місяць у той же час збережуться для бійців, які виконують завдання безпосередньо на лінії зіткнення і залежатимуть від районів перебування, а також від складності та специфіки бойових або спеціальних завдань, що виконуються ними.

На колишньому рівні залишаться виплати також для сімей полонених та зниклих безвісти українців.

Кому скасують виплати:

військовослужбовцям та співробітникам системи МВС, які знаходяться поза зоною бойових дій у глибокому тилу;

солдатам строкової служби;

курсантам вишів;

офіцерам управлінь та штабів, а також деяких інших категорій.

Як уточнюють у Міноборони, на даний момент практично всі військовослужбовці отримують додаткову грошову винагороду у розмірі 30 тис. гривень.

Водночас бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання у районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі у боях із противником, отримують абсолютно такі ж додаткові виплати — 30 тисяч гривень.

У зв'язку з цим назріло питання диференціації розмірів винагороди залежно від місця, умов та особливостей проходження служби у формуваннях сил безпеки та оборони України, зазначили у відомстві.

Кому збільшать зарплати

Однак, щоб підвищити рівень соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей, з 1 лютого буде збільшено розміри щомісячного грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців так, щоб мінімальний його рівень для Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України становив не менше 20100 гривень.

Для осіб рядового та начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліцейських Національної поліції України — щомісячне грошове забезпечення у тилу буде встановлено не менше 17 000 гривень.

Тобто, на практиці схема виплат виглядатиме так:

Передова: зарплата +100 тисяч грн. за виконання бойових завдань;

Передова-тил, південь, північ: зарплата +30 тисяч грн.;

Тил: зарплата.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав про грошове забезпечення військовослужбовців і з чого воно складається .