RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Чи можна вірянам ненавидіти росіян? Філарет пояснив слова з Біблії про любов до ворога

Глава РПЦ патріарх Кирило лукавить, посилаючи росіян на війну та цитуючи при цьому Святе Письмо.

Про це глава УПЦ Київського Патріархату, Святіший Патріарх Київський та всієї Русі-України Патріарх Філарет розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Читайте також: Кінець московського патріархату: як влада вдарила по філії ФСБ у рясах

"Те, що написано в Священному писанні, це слова істини. Але скажіть, вони що, коли воюють кладуть душу свою за своїх ближніх? Чи вбивають невинних? Вони вбивають невинних українців, намагаються завоювати чужі землі, а Священне писання не те що не підтримує, воно проти цього. Треба любити, а не підкоряти своїй владі чужі народи. Тому коли ми воюємо, захищаючи свою Батьківщину, ми праві, тому що це ми кладемо душу свою за ближнього. А коли вони воюють на чужій землі і хочуть захопить те, що їм не належить, то вони грішать перед Богом", - зазначив Філарет.

Він також висловився щодо ненависті українців до ворога та бажання ним смерті.

"Христос сказав: "Любіть ворогів ваших". Любіть ворогів, а не їх злі діла. Злі діла треба ненавидіти і проти них боротися, а людей треба любити. Тобто їх визволити потрібно від цього зла. Багато хто не розуміє як можна любити ворога. Ворог – це також людина і творіння Боже. Творіння Боже створене добре і його треба любити. А злі діла, які ця людина звершує, треба ненавидіти. Зло і Бог ненавидить, адже Бог є любов. Тому і ми повинні людину любити, а те, що ця людина робить злого – ненавидіти", - сказав Патріарх.

Читайте повне інтерв'ю на "Апострофі": Росію більше не можна вважати великою державою - Патріарх Філарет