RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Про що говоритимуть на "Рамштайні-9": пояснення Подоляка

14 лютого відбудеться дев'ята зустріч у форматі "Рамштайн", на якій обговорюватиметься постачання ракет підвищеної дальності та авіації для Сил оборони України.

Про це повідомив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк для 24 каналу.

Україна вже веде інтенсивні переговори на різних рівнях і майданчиках щодо отримання західних ракет та винищувачів. Разом з цим українські партнери й самі усвідомлюють, що передача бронетехніки без захисту ракет підвищеною дальності "виглядатиме дивно" на нинішньому етапі війни.

Читайте також: Може бути дуже скоро: названо дату ймовірного нового наступу Росії

За словами Подоляка, на Рамштайні говоритимуть про дві основні складові:

  • як використовуються уже надане Україні озброєння та наскільки воно ефективне в огляду на військові ресурси РФ;
  • що потрібно Україні для отримання ініціативи у війні, зокрема, для знищення російських баз, зменшення військових спроможностей РФ, мінімізації втрат і пришвидшення просування ЗСУ.

"Це будуть обговорювати на "Рамштайні". Безумовно там є 2 ключових елементи: ракети та авіація", – додав радник голови ОП.

Також він наголосив, що зараз це питання часу і країн-партнерів. Водночас одна із союзниць України - Польща - надає нашій державі чималу підтримку у веденні переговорів й переконанні інших європейських держав у необхідності постачання озброєння для ЗСУ, оскільки поляки розуміють природу російсько-української війни й безпосередньо Росію.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи отримає Україна винищувачі від США.