RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

В Україні зростає споживання світла: в "Укренерго" назвали причину

Через регулярні російські ракетні удари по енергосистемі України, у ній спостерігається значний дефіцит. У вівторок, 31 січня, він виріс через похолодання, крім того, кілька блоків теплових електростанцій виведено в ремонт.

Про це повідомляє "Укенерго".

Уточнюється, що пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Енергосистема все ще відновлюється.

"Крім того, протягом доби кілька блоків теплових електростанцій виведено в ремонт з технологічних причин. У результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання", - йдеться в повідомленні.

До всіх обленерго доведено ліміти споживання, які діють протягом доби. На ранок 31 січня перевищення лімітів не зафіксовано, аварійні відключення диспетчерським центром НЕК "Укренерго" не застосовувалися. Проте з огляду на зростання споживання є небезпека перевищення лімітів у регіонах та застосування обмежень.

Читайте також: Туреччина допоможе Україні подолати масові відключення світла: подробиці

Енергетики продовжують працювати над відновленням об'єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час масованої атаки 26 січня. Однак після кожної наступної атаки росіян відновлення стає складнішим і триває довше.

Як повідомляв "Апостроф", 24 січня Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, покарала ДТЕК у Києві та Одесі за порушення графіків відключень під час дефіциту електроенергії.