RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Лієв пішов з посади в Міноборони: всі подробиці "кримського" скандалу

У середу, 1 лютого, стало відомо про звільнення колишнього міністра курортів та туризму Криму Олександра Лієва з Міністерства оборони України.

Про це написала у Facebook народний депутат України Мар'яна Безугла.

Лієв працював тимчасово виконуючим обов'язки голови департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки, який також відповідає за закупівлю зброї.

Читайте також: Закупівлі Міноборони: низка топ-чиновників отримала підозри

У вівторок, 31 січня, голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін нагадав про суперечливі моменти біографії Лієва до 2014 року. Він зазначив, що Лієв під час анексії Криму закликав "почути думку мешканців півострова": до цього, у 2013 році був нагороджений орденом від Російського імператорського дому. Ще раніше, у 2006 році Лієв, за словами Шабуніна, "займався координацією пікетів та блокпостів у маяків, які після поділу Чорноморського флоту СРСР мали відійти Україні, але незаконно утримувалися флотом РФ".

Сам Лієв у ніч на 1 лютого опублікував у Facebook відповідь на звинувачення та навів копії документів з усіх проблем, які торкнувся Шабунін. Він заперечував усі звинувачення та заявив, що "референдум у Криму мав пройти за українськими законами".

Раніше "Апостроф" повідомляв про ексклюзивні подробиці від ДБР, як працювала схема розкрадання продуктів у Міноборони.