RU  UA  EN

Середа, 23 жовтня
  • НБУ:USD 40.95
  • НБУ:EUR 44.30
НБУ:USD  40.95
Суспільство

Новини

23 жовтня

Всі новини

СБУ прийшла з обшуками додому до Коломойського: перші подробиці та фото

У середу, 1 лютого, Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки проводять обшук будинку олігарха Ігора Коломойського, якого ще влітку позбавили громадянства України.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах.

Читайте також: Гірше окупантів: коли агенти Коломойського перестануть "рвати" Україну

Зазначається, що розслідування стосується махінацій щодо "Укртатнафти" та "Укрнафти". Йдеться про розтрату нафтопродуктів на 40 млрд гривень та ухилення від сплати митних платежів на дуже великі суми.

Нагадаємо, 7 листопада "Укртатнафта" та "Укрнафта" були націоналізовані, разом із НПЗ та мережею АЗС. Як пояснював міжнародним партнерам заступник глави Офісу Президента Ростислав Шурма, право приватної власності в Україні є недоторканним, але компанія відмовлялася постачати пальне для ЗСУ.

Коломойський та його партнер Геннадій Боголюбов намагалися оскаржити націоналізацію через суд. Днями "Укрнафта" запустила власну паливну карту, яка насамперед надаватиметься військовим та працівникам критичної інфраструктури.

Про те, що Ігор Коломойський після гучної передачі його активів в "Укрнафті" та "Укртатнафті" в управління держави, схоже, вирішив акуратно "насолити" державі за допомогою своїх російських контактів та чи захочуть на Банковій остаточно позбавитись зв'язків зі своїм партнером, і яка доля чекає на олігарха після закінчення війни – читайте в матеріалі "Апострофа": Коломойський та наперстки: олігарх завдає удару у відповідь