RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

До весни ще далеко: на Україну насуваються сильні снігопади та хуртовини - названо дату

У грудні та січні в Україні було відносно тепло, а іноді стовпчики термометрів піднімалися до весняних температур. Однак у лютому зима вирішила повноцінно вступити у свої права – останній місяць здивує українців снігопадами та морозами.

Про це повідомив народний синоптик Станіслав Щедрін, інформує ТСН.ua.

Читайте також: В Україну йде хвиля лютневих морозів: карта та дати

За його словами, вже з 3 лютого з великою ймовірністю в Україну прийде потужний циклон з півдня, що спричинить сильні снігопади та хуртовини по всій країні. Водночас на півдні країни очікуються сильні дощі з переходом у сильний сніг.

Нагадаємо, раніше Щедрін прогнозував до 5-7 лютого зниження температури до мінусової навіть вдень - до -4...-6 градусів. А вночі, за його словами, буде ще холодніше – до -7...-14 градусів.

Проте вже до середини лютого в Україні суттєво потеплішає, хоч і зі значним збільшенням опадів у вигляді дощу та мокрого снігу. За прогнозом народного синоптика, кінець лютого може нагадувати початок березня за своїми відносно теплими днями. Вночі очікується -2…+7, а вдень –2…+14 градусів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в лютому в Україні очікуються погодні гойдалки - від суворих морозів до різкого потепління з денною температурою +14 градусів.