RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Крали гроші на відновлення інфраструктури: СБУ провела обшуки у Сумській ОВА

Правоохоронці блокували масштабну корупційну схему, яку організувало керівництво Сумської обласної військової адміністрації, з якої нещодавно було звільнено голову Дмитра Живицького, присвоюючи державні кошти, виділені на відновлення інфраструктури, зруйнованої внаслідок обстрілів окупантів.

Про це інформує СБ України.

Наразі заступник голови Сумської ОВА та т.в.о. начальника Департаменту капітального будівництва ОВА отримали повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу.

Читайте також: Окупанти вдарили ракетами по Охтирці - пошкоджено дитсадок, церкву та житлові будинки: фото

За даними слідства, у квітні минулого року заступник голови Сумської ОВА спільно з керівником Департаменту капбудівництва, призначення якого він пролобіював, організували схему розкрадання коштів, виділених урядом.

Серед об'єктів, які мали бути відремонтовані – житлові будинки, об'єкти цивільної та критичної інфраструктури, мости та дороги, які зазнали руйнувань внаслідок ворожих обстрілів.

Для цього зловмисники уклали договори на проведення відновлювально-будівельних робіт із п’ятьма афілійованими комерційними структурами.

Як уточнює місцева прокуратура, після виконання ремонтних робіт у багатоквартирному житловому будинку в м. Охтирка, що був пошкоджений внаслідок обстрілів окупантів, директор товариства вніс у кошторисну документацію ціни на будматеріали, які у 2-3 рази перевищують ринкові.

Задокументовано, що під час ремонту лише одного об'єкта зловмисники привласнили 1,4 млн грн.

Наразі тривають експертизи щодо ще 80 подібних об'єктів.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів правоохоронці виявили чорнову документацію, мобільні телефони та комп'ютерну техніку з доказами незаконної діяльності.

Також підозра оголошена й директору товариства-підрядника.

Варто нагадати, що у Дніпрі місцева влада вирішила надати фінансову допомогу кожній сім'ї, яка втратила житло під час ракетного обстрілу 14 січня.