RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Більше, ніж у зведеннях Генштабу: західна розвідка назвала втрати окупантів у війні

З початку повномасштабної війни країна-агресорка Росія втратила щонайменше 200 тисяч російських окупантів убитими й пораненими, зокрема, величезні втрати окупаційне військо понесло в боях за Бахмут і Соледар на Донеччині.

Про це повідомили журналісти видання The New York Times з посиланням на дані розвідки.

За їхніми словами, масштабні втрати ЗС РФ показують провальну тактику російського командування, а це означає, що кремлівський диктатор Путін помилився, коли віддав наказ про початок повномасштабної війни проти суверенної та незалежної України.

Читайте також: ЗСУ за добу ліквідували понад 800 загарбників: зведення про втрати

Західні експерти оцінюють втрати російських окупантів за 11 місяців війни втратили близько 200 тисяч осіб пораненими й убитими, однак ця кількість втрат не точна, оскільки Кремль значно занижує статистику.

Автори матеріалу NYT особливу увагу приділили боям за Бахмут і Соледар, тому що саме там окупаційне військо зазнало рекордних втрат. Це спричинено бажанням Росії здобути хоч якісь перемоги на полі бою, незважаючи на колосальну смертність своїх окупантів.

"Загибель солдат навряд чи стане стримувальним фактором для військових цілей Путіна. Він не має політичної опозиції всередині країни, і він представляє війну як боротьбу, з якою країна зіткнулася під час Другої світової війни, коли загинуло понад 8 мільйонів радянських солдат. Путін може допустити сотні тисяч жертв в Україні, хоча більш високі цифри скоротять його політичну підтримку всередині країни", — пишуть журналісти у матеріалі.

Серед причин масштабних втрат у ЗС РФ високопоставлений співрозмовник із Пентагону виокремив проблеми росіян з логістикою, військовою тактикою та запасами боєприпасів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що означають розборки між ПВК "Вагнер" і Міноборони РФ.